Monique

Mijn missie

Het is mijn missie spiritualiteit toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Mensen te laten ervaren dat er meer is tussen hemel en aarde.

Mijn naam is

Monique Le Grand

Spiritualiteit loopt als een rode draad door mijn leven. Het zit in mijn bloed, ik ben ermee opgegroeid en zodoende kocht ik op mijn vijftiende een pendel en was ik achttien toen ik voor het eerst een bewustzijnstraining deed. Zo ontwikkelde zich gestaag mijn spirituele kant.

 

Toch was ik tot mijn veertigste vooral bezig met de aardse kant van het leven: carrière maken,  trouwen, een huis kopen, kinderen krijgen, geld verdienen en een echtscheiding. In 2006 zette dat laatste alles op zijn kop waardoor ik werd teruggeworpen op mezelf. Dat heeft me het nodige gekost, maar vooral veel opgeleverd, namelijk de herontdekking van wat echt belangrijk voor me is: genieten van dit leven en het de moeite waard laten zijn.

 

Ik ging diverse cursussen volgen en begon aan een therapeutenopleiding. Voorzichtig kwam mijn praktijk van de grond. Toen mijn kinderen op zichzelf gingen wonen, kreeg ik mijn handen vrij en in 2012 startte ik ‘time2heal’. Eerst parttime naast een baan in loondienst en vanaf 2016 als mijn werk.

 

In die periode kwam ik een oude zakenrelatie van mij tegen; zij bleek zich ondertussen ontwikkeld te hebben tot medium. We voelden allebei de roeping zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat spiritualiteit niet eng is, maar onderdeel van het dagelijks leven. Hieruit ontstond de gezamenlijke oprichting van Spiritueel Centrum Flevoland.

 

Kort daarna werd ik betrokken bij de herbestemming van een kantoorpand tot centrum voor alternatieve zorg. PUUR Almere werd opgericht en binnen 2 jaar waren alle 30 praktijkruimtes verhuurd aan samenwerkende aanvullende zorgverleners. Ook al zo’n mooi en uniek initiatief wat past in het nieuwe-tijds-denken.

 

In 2022 gingen beide centra samen en nu bestaan ze als geheel onder de naam PUUR ZENtrum voor BewustZIJN. Zij hebben drie pijlers: verhuur van ruimtes, organisatie van activiteiten en aanbod van alternatieve zorg. Het is mijn droom dit ook ooit in Roosendaal te kunnen achterlaten, een dergelijk centrum. En wie weet leent de Westelijke Havendijk 21 zich daar wel voor.

 

Elke stad verdient namelijk een spiritueel centrum, een plek waar alles bij elkaar komt op het gebied van zingeving en bewustzijn. En waar je terecht kunt voor alternatieve zorg, om op een natuurlijke manier je zelfgenezend vermogen aan te zetten.

 

Ik hoop dit spiritueel centrum zo te verankeren dat het nooit meer verdwijnt. Ik hoop dat het een ontmoetingsplaats wordt voor vraag en aanbod. Ik hoop dat praktijkhouders hier kansen gaan zien en hun ondernemerschap willen ontwikkelen.

 

En ik zal ze hierbij helpen met alles wat ik in me heb. Want dat is nou eenmaal wat ik te doen heb in dit leven.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kan ik je helpen?